ایران به دنبال رساندن گاز خود از طریق عراق و سوریه به مدیترانه و نهایتا اروپا بوده است که در این مسیر کشورهای حوزه نفوذ ایران قرار دارند که بشدت از کمبود گاز و برق در مضیقه هستند.
انتظار از بخش نفت این است، همانگونه که کشورهای همسایه در میادین مشترک کار میکنند و برداشت دارند ما هم باید بتوانیم پروژههای میادین مشترک را آغاز کنیم، مثلا اکنون عربستان در این میادین بسیار فعال است، قطر با شرکتهای مختلفی قرارداد دارد، عراق برای ۶ میلیون بشکه تمرکز کرده و همه این برنامهها هم در حوزه میادین مشترک با ما است.
یک کارشناس حوزه انرژی درباره احتمال اینکه میادین غرب کارون و مشترک با عراق به سرنوشت پارسجنوبی در هممرز بودن با قطر دچار شود، گفت: قطر کشور کوچکی است و در حد یک شهر ما هم جمعیت ندارد اما بواسطه قدرتی که از صادرات گاز کسب کرده تبدیل به بازیگر بزرگ خاورمیانه شده است، در نظر داشته باشیم پول تبدیل به قدرت نظامی و سیاسی میشود و اگر ما نیز صنعت نفت و ...
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، تشکیل کارگروه مشترک همکاریهای نفتی ایران و عراق را نقطه عطفی برای همکاریهای انرژی بهویژه در نقاط مشترک مرزی دانست.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی و مهندسی به عراق خبر داد و گفت: ایران مایل است از مشارکت عراق در توسعه صنعت نفت و گاز بهره گیرد.
دولت سیزدهم با موضعگیری مقتدرانه توانست ۱.۶ میلیارد دلار ارزهای صادراتی گاز به عراق را که در دولت دوازدهم با غفلت بیژن زنگنه و عبدالناصر همتی بلوکه شده بود، را آزاد کند.
سخنگوی وزارت برق عراق گفت: عراق در حال حاضر بین ۵۰ تا ۵۵ میلیون مترمکعب گاز در روز نیاز دارد و طرف ایرانی متعهد شده است مقادیر گاز وارداتی به عراق را افزایش دهد و انتظار داریم تا 2 روز آینده این مقادیر افزایش یابد.
وزیر نفت نوشت: خوشبختانه با دیپلماسی فعال انرژی و پس از چندماه مذاکره، ساعاتی قبل، ۱/۶ میلیارد دلار طلب معوق سالهای گذشته بابت صادرات گاز به عراق وصول شد.
عراق جایگاه خود را به عنوان بزرگترین تامین کننده نفت هند حفظ کرده است، در حالی که عربستان سعودی که قبلاً دومین تامین کننده نفت بود، به رتبه سوم سقوط کرده است
دبیر اتحادیه صادرکنندگان فراودههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: میتوانیم به جای اینکه به عراق گاز صادر کنیم و نتوانیم پول آن را هم دریافت کنیم به سایر مقاصد مثل ترکیه صادرات داشته باشیم.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: کیفیت سوخت ارسالی به این کشور مطابق استانداردهای مدنظر افغانستان است، هرچند ممکن است برخی محمولهها هم استانداردهای این کشور را پاس نکنند و محموله دچار مشکل شود.